Η διοίκηση του Μ. Ζορπίδη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο επικεντρώθηκε σε δύο σημαντικούς τομείς:
Α) στην δημιουργία θεματικών Επιτροπών. Με τον τρόπο αυτόν επιδιώχθηκε η ορθότερη κατανομή και επεξεργασία των επιμέρους θεμάτων, που απασχολούν τους επαγγελματίες, ώστε τα μέλη της διοίκησης μέσα από τον διάλογο να καταλήγουν σε ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση τους.
Β) στην δημιουργία ταμειακού αποθεματικού. Αυτή τη στιγμή, το Επιμελητήριο μας διαθέτει ένα αποθεματικό της τάξης των περίπου των 11.000.000.
Η νέα διοίκηση επιβάλλεται να πάει ένα βήμα παραπέρα. Και έχοντας ως αφετηρία την δοκιμασμένη λειτουργία των Επιτροπών, σε συνδυασμό με το υπάρχον ταμειακό αποθεματικό, να στηρίξει ενεργά τους επαγγελματίες. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την λήψη ουσιαστικών μέτρων και την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των μελών, διότι οι Κυβερνήσεις, ενώ εύκολα στηρίζουν το καλάθι της νοικοκυράς, δύσκολα στηρίζουν τους επαγγελματίες, οι οποίοι έχοντας να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, οδηγούνται νομοτελειακά σε λουκέτο.
Αμφίπλευρη, λοιπόν, πολιτική. Από την μία πλευρά, αυξημένη προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων των επαγγελματιών. Δεν μπορείς να προχωρήσεις και να στοχεύσεις στην ανάπτυξη, αν δεν νιώθεις την ασφάλεια, ότι όσα έχεις επιτύχει μέχρι σήμερα, είναι κατοχυρωμένα.
Από την άλλη πλευρά, ενεργή στήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης των επαγγελματιών. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, να μην αρκείσαι σε ότι έχεις επιτύχει και να θες να κάνεις το κάτι παραπάνω, να δημιουργείς κάθε μέρα κάτι νέο, κάτι άλλο.
Και εδώ είναι κομβικός ο ρόλος του Επιμελητηρίου. Η στήριξη των επαγγελματιών, είτε με υποστηρικτικές πράξεις προς αυτούς είτε με έμπρακτες παρεμβάσεις για αυτούς προς την εκάστοτε Κυβέρνηση. Για να δούμε σοβαρά, ρεαλιστικά αλλά και απτά αποτελέσματα.
Απαιτούνται λοιπόν ΠΡΑΞΕΙΣ, που θα έπρεπε εί δυνατόν να έχουν γίνει ΧΤΕΣ.
Με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.